Beginnen met Affiliate Marketing

Wil jij beginnen met Affiliate Marketing? Dat is een uitstekend idee. In dit artikel laat ik je precies zien waarom en hoe je met Affiliate Marketing moet beginnen. Zelf heb ik aardig wat met dit concept kunnen verdienen zonder al te veel moeite. Het is tijd dat jij dat ook gaat doen! Aan het einde van deze blog laat ik je exact mijn Affiliate Marketing inkomsten zien.

Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate maketing houdt in dat je product promoot, als iemand vervolgens door jou het product koopt krijg je een commissie. Een commissie is vaak een percentage van het bedrag van het product dat jij hebt verkocht. Dit kan 5 tot 10% zijn (fysieke producten) maar ook 50% (digitale producten). Stel je promoot een bol.com product van €30 en iemand koopt het, dan ontvang jij bijvoorbeeld een commissie van 10%, dus dat is €3. Als dit je vaak lukt met verschillende producten kun je er flink wat geld mee verdienen.

Beginnen met Affiliate markting

De voordelen

Affiliate marketing heeft enorm veel voordelen vergelen met andere online businessmodellen. Het eerste voordeel is dat je niet veel hoeft te investeren, enkel de kosten om een website te maken. Dat is ongeveer €70 per JAAR, en als je je best doet kan je dit makkelijk terugverdienen.

Ten tweede hoef je enkel het product te promoten op je website, meer niet. Je hoeft geen webshop te beginnen, voorraad in te kopen, geen producten te verzenden en geen klantenservice te spelen. Dit zorgt ervoor dat je er passief inkomen van kunt maken. Zodra de website eenmaal staat en loop hoef je er niks meer aan te doen terwijl het geld binnen stroomt.

Affiliate Marketing Website Maken

Als je affiliate marketing goed uit wilt voeren heb je een website nodig. Je kan bijvoorbeeld een blog over honden beginnen en dan honden producten promoten. De website kun je in principe zelf maken:

  1. Koop een domeinnaam en Webhosting, bijvoorbeeld bij mijndomein.nl
  2. Installeer WordPress op je Webhosting
  3. Ga naar jouwdomein.nl/wp-admin
  4. Kies een thema via Cusomizer -> Thema’s, bijvoorbeeld ‘Astra’
  5. Je kunt nu via berichten -> nieuw bericht blogberichten schrijven
  6. Wil je naast blogberichten ook pagina’s maken? Download dan de plugin ‘Elementor’

Hoog scoren in Google

Om bezoekers te krijgen naar je website wil je zo hoog mogelijk in Google staan. Dit doe je met SEO, Search Engine Optimalization. Het klinkt moeilijker dan het is!

Keyword research

Voordat je een blog schrijft moet je eerst keyword research doen. Dat kan via de tool ubersuggest. Bij het kopje keyword ideeën vul je jouw zoekwoord in. Vervolgens zie je meer zoekwoorden met het zoekvolume en de concurrentie. Zoek om te beginnen een keyword met heel weinig concurrentie maar toch wat zoekvolume.

Yoast SEO

Download de plugin ‘Yoast SEO’. Terwijl je je blog schrijft in WordPress kun je dan naar beneden scrollen. Daar vertelt Yoast SEO je precies wat je moet doen om hoog te scoren in Google. Probeer alles groen te krijgen, dit is de enige manier om kans te maken tegen je concurrentie.

Affiliate Marketing Voorbeeld

Barbara verdient geld met haar website door reviews van boeken te schrijven, en daarbij de link naar bol.com te plaatsen. Dus als iemand haar review leest, kan diegene doorklikken naar het boek en het aanschaffen. Vervolgens ontvangt zij een kleine commissie.

Mijn persoonlijke ervaring en inkomsten

Affiliate marketing voorbeeld

Hierboven zie je een screenshot van mijn opbrengst van 2 weken met het bol.com partnerporgamma. Uiteraard was dit niet gelijk in de eerste weken.

Zo een opbrengst kun je behalen met bloggen, slim bloggen. Dat betekent grote blogs, goeie content, goeie keyword research. Als je zo je website uitbreid met blogs ga je vanzelf scoren in google. Vervolgens moet je je bezoekers op een mooie manier doorsturen naar bol.com. Denk aan knoppen, pop-ups, tekst-links en banners.

Als je niet opgeeft en doorzet kun je lekker bijverdienen. Misschien kun je zelfs een maandsalaris binnenhalen met meerdere hele goed websites.

AANRADER: